Fun Training!

Het woord zegt het al, de nadruk bij deze cursus ligt op fun en heerlijk bezig zijn met je hond.

Wat kan je verwachten tijdens een honden-funtraining

We gaan met verschillende disciplines spelenderwijs aan de slag waardoor u en uw hond steeds weer een nieuwe uitdaging krijgen en u goed moet samenwerken. De band met uw hond wordt hierdoor beter en het is ook nog eens goed voor zijn fysieke en mentale gezondheid.

De funtraining bestaat o.a. uit diverse onderdelen van de hondensporten treibball, hoopers en agility. Maar ook werken we met oefeningen uit de gehoorzaamheid, detectie, balans & coördinatie en leren we de honden trucjes, zoals de high five, handtouch of het omrollen.

De oefeningen worden aangepast aan ieder zijn niveau. Als je hond moeite heeft met een oefening, maken we de oefening eenvoudiger om de hond succes te laten krijgen, waardoor de hond sneller leert. Is je hond een snelle leerling maken we de oefening iets moelijker.

De funtraining geeft mentale voldoening, wat maakt dat deze training ook uitermate geschikt is voor honden met veel energie. Deze training kan ook zeer geschikt zijn voor honden met bepaald probleem gedrag. Bijvoorbeeld de onzekere hond kan meer zekerheid krijgen door hem oefeningen te laten toen waar de hond succes in behaald. Door succes zal je zien dat je hond groeit en de onzekerheid minder wordt.

Ook voor oudere honden is de funtraining zeer geschikt.

Alle hondenrassen kunnen meedoen. Wel moeten de honden sociaal zijn naar andere honden en mensen.

Het is voor deze trainingen fijn als uw hond enige basiscommando ‘s beheerst.

Wat heeft u nodig iedere les: 

  • Beloning in de vorm van kleine voertjes, speciale hondenworst of iets dergelijks.
    Omdat de afleiding op het trainingsveld erg groot is (andere honden, lekkere geurtjes), móet de beloning zeer aantrekkelijk zijn en kan het zijn dat ‘gewone voer’ niet voldoende is.
  • Beloning in de vorm van een speeltje. Zoek een speeltje uit wat de hond helemaal het einde vindt en gebruik dit speeltje alleen tijdens training.
  • Motivatie: alleen met en door uw inzet kan het trainen van uw hond een succes worden.
  • Stevige (koude-, regen-, en vuilbestendige) kleding en schoenen/laarzen.

Zin in een hondentraining?

Kom lessen bij M’n Maatje? Hoopers, Treibball of een Fun-les.

Scroll naar boven