Västgötaspets kennel

Västgötaspets kennel – Van de Weideplas.

Een grote hond in een klein jasje met een waakzame, alerte, vrolijke en energieke houding. Vanwege de Zweedse afkomst ook wel Swedish Vallhund of Zweedse herder genoemd.

De Västgötaspets, een grote hond in een klein formaat.

De Västgötaspetsen wordt beschouwd als een van de echte Zweedse rassen, hoewel er nog enige onzekerheid bestaat over de verwantschap met de Welsh corgi. Modern kynologisch onderzoek wijst echter uit dat dit ras echt in Zweden is ontstaan. En wordt hierom ook Swedish Vallhund of Zweedse herder genoemd.

De Västgötaspets is een kleine kortbenige hond met een waakzame alerte en energieke houding.

Zijn typische “Spits-uiterlijk” is gekoppeld aan herder werkeigenschappen. Van oorsprong is de Västgötaspets een echte boerderijhond. Deze Zweedse herder moest zelfstandig kunnen werken, vereiste moed, initiatief, capaciteit en eigen denken. Het zijn echte hielenbijters en waren/zijn hierdoor geschikt voor het drijven van koeien. Ze gaan graag hun eigen gang, maar houden wel voortdurend contact met de baas en zijn aanhankelijk. Het zijn prettige honden in huis en voor het gezin.

Doordat ze graag willen werken zijn ze goed te trainen en zeer geschikt voor veel hondensporten. Ze zijn intelligent en actief en willen op de hoogte blijven van alles wat er om hen heen gebeurd.

Het karakter is zacht van aard, echter moet de Västgötaspets duidelijk en consequent worden opgevoed, maar wel met liefde en rust.

Västgötaspets kennel

Wanneer wij kiezen voor een nestje, wordt er gefokt volgens de reglementen van de Raad van Beheer en de rasvereniging.

Onze honden worden gehouden in huiselijke sfeer en wij geven ze dagelijks de beweging die ze nodig hebben. Als er pups geboren worden zullen deze ook in ons huis opgroeien.

Wij vinden het fijn contact te houden met de eigenaren van onze pups, zijn altijd bereikbaar voor vragen/advies en geven indien nodig uw hond weer een (tijdelijk) thuis bij ons.

Onze Västgötaspets kennel: Van de Weideplas

Hierin fokken wij enkel met onze eigen honden van het ras Västgötaspets, ook bekend onder de namen Zweedse herder of Swedish Vallhund.

Onze honden:
Kensey, 26-03-2016 (foto midden)
Bjarny, 03-06-2019 (foto links)
Meadow, 24-02-2020 (foto rechts)

Op zoek naar een Västgötaspets?

Meer informatie over het houden van een Västgötaspets hond?

Scroll naar boven